La crisi causada per la COVID-19 ha sacsejat les nostres vides i ens deixa un futur ple d'incerteses. Justament per això ens hem de preparar: hem d'analitzar què funciona i què podem millorar.

De moment s'ha demostrat que l'autogovern funciona i que els serveis públics són imprescindibles per a salvar vides i evitar la jungla de l'individualisme, que és el model social dels privilegiats. La gent treballadora del nostre país necessitem serveis públics forts i posar les persones al centre.

Per al futur, els fons europeus per a la reconstrucció poden ser una gran oportunitat per a impulsar la transició ecològica de l'economia. Però això només serà possible amb la implicació directa de les institucions i organitzacions arrelades al País Valencià: la Generalitat, els ajuntaments i el teixit productiu i social.

Ja sabem la recepta de sempre: projectes pensats des de Madrid per a enriquir les empreses de l'IBEX 35. A Compromís treballarem perquè des d'ací decidim en què volem invertir els fons per a la reconstrucció. De nou, les persones primer.

Àgueda Micó. Coordinadora nacional del BLOC i coportaveu de Compromís